Pchulp handige computer tips

Just another WordPress.com weblog

De meest voorkomende draadloos internet problemen.

Het meest voorkomende probleem met draadloos internet is wel het verlies van signaal. Meestal geeft uw computer dan aan dat deze geen of maar een beperkte verbinding met het netwerk en/of internet kan maken. Snel te controleren of het radiosignaal de oorzaak is van de problemen is de betreffende computer doormiddel van een netwerkkabel aan te sluiten op de draadloze router. Wanneer u na het aansluiten met een kabel wel normaal verbinding heeft, is de oorzaak van het probleem bekend. U heeft een probleem met het signaal.

Een storing in het signaal kan diverse oorzaken hebben. Meest voorkomend zijn apparaten of objecten die het radiosignaal verstoren. Een draadloze telefoon of een magnetron kan al zorgen voor een ernstige verstoring van het radiosignaal. Ook een stapel boeken of kranten kan het signaal al ernstig verzwakken. Plaats het draadloos internet apparaat ook niet te dicht bij muren, ook deze kunnen het signaal ernstig verzwakken. Kortom, rondom de draadloze modem/router moet vrije ruimte aanwezig zijn.

Radiosignalen van uw draadloze internetverbinding kunnen ook ernstig verstoord worden wanneer uw buurman besloten heeft ook gebruik te gaan maken van draadloos internet. Problemen met de draadloze internetverbinding van de buren komen alleen voor, wanneer de draadloos internet apparatuur van uw buurman op hetzelfde kanaal uitzend als uw apparatuur. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen door het kanaal waarop uw draadloze modem/router uitzend te veranderen.

Uiteraard kan ook het apparaat zelf de geest hebben gegeven. Dit is doorgaans het geval, wanneer de computer aangeeft dat het draadloos radiosignaal voldoende is, maar er desondanks draadloos geen internet verbinding tot stand komt.

www.pc-daycare.nl

Advertisements

March 11, 2009 - Posted by | Software storingen

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: