Pchulp handige computer tips

Just another WordPress.com weblog

Gratis hulp bij virus infecties

Heb je geen virus scanner, dan ben je een open doelwit voor allerlei internet virussen en en andere infecties. Zodra je met je computer het internet opgaat is het belangrijk dat je die pc ook beveiligd tegen alle gevaren die het internet rijk is. Het allereerste dat je daarbij nodig hebt is een goed anti-virus programma. Hiervan zijn er vele te koop, maar indien je budget dit niet toelaat of je gewoon op zoek bent naar en gratis alternatief dan zijn hiervoor een aantal pakketten die ondanks dat ze gratis zijn, toch erg grondig te werk gaan.

Een daarvan is AVG

http://free.avg.com/

AVG is een gratis virusscanner dat kan concureren tegen de betaalde varianten. Het is te downloaden vanaf het volgende adres.

Download AVG

Een andergoed alternatief is Avast Anti virus

http://www.avast.com/eng/avast_4_home.html

Antivirus Home Edition is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc wordt continu beveiligd

Download Avast

www.pc-daycare.nl

vrijdag 6 maart 2009

Computer van slag?

Verlichting in 3 stappen

Scenario: Je computer is traag geworden, Tijdens het internetten zijn sommige pagina’s niet zichtbaar, of er je wordt constant lastig gevallen met allerlei reclame sites en pop ups . Je internet verbinding doet het dan wel dan niet, of het internetten gaat erg traag en moeizaam . Komt dit je bekend voor? Als dit zo is dan ben je hoogst waarschijnlijk het slachtoffer van spyware en/of andere ellende. Om deze problemen op te lossen raden wij 3 programma’s aan die ervoor kunnen zorgen dat uw pc weer gaat draaien als een zonnetje.

Stap: 1
Download en installeer ccleaner

http://www.ccleaner.com/

Dit programma verwiderd alle overbodige bestanden van uw pc. Let wel op want het verwijderd ook tijdelijke internet bestanden, cookies en andere in internet explorer of firefox (of andere browsers natuurlijk) . Dus als u gebruik maakt van uw geshiedenis houd hier dan wel rekening mee. Het programma werkt snel en grondig, en is te downloaden vanaf de onderstaande link:

Download ccleaner

Stap: 2
Download en installeer Disk-defrag van Auslogic

http://www.auslogics.com/disk-defrag

Disk-defrag is een programma waarmee je net als met windows schijfdefragmentatie je harde schijf kunt defragmenteren. Het programma werkt echter veel sneller dan de schijfdefragmentatie optie die zit ingebouwd in windows, maar minstens net zo grondig. Defragmenteren is het opvullen van lege ruimte die in de loop der tijd op uw harde schijf is ontstaan, door het verwijderen en toevoegen van en bestanden en programma’s Door dit te doen zal de computer weer sneller reageren op de opdrachten die u geeft. Door regelmatig te defragmenteren houd u uw computer snel en opgeruimd. Het programma is te downloaden vanaf de onderstaande link:

Download: Disk-Defrag

Stap: 3
Download en installeer Windows Defender

http://www.microsoft.com/netherlands/thuisgebruikers/beveiliging/spyware/software/default.mspx

Windows defender is het gratis anti-spyware pakket van Microsoft. Het rogramma verwijderd spyware en andere aanwezige troep die uw internet verbinding en/of pc traag maken, envaak zelfs een goede internet verbinding in de weg zitten. Het programma is geheel kostenloos en het doet zijn werk zeer grondig.

Download: windows defender

Na het uitvoeren van de bovenstaande opties zult u merken dat uw computer weer sneller is en dat uw internet verbinding weer goed werkt. Uw internet is weer sneller, alle vage reclame is verdwenen en pc is weer lekker snel en handelbaar.

www.pc-daycare.nl

Advertisements

March 11, 2009 - Posted by | Software storingen

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: